Workshops

Routes uitzetten
routes vanaf uw vakantiepark, hotel, restaurant, café, camping, VVV, IVN, Bed and Breakfast (B&B), etc, neem dan even contact met ons op. We kunnen met u de mogelijkheden doorspreken en mogelijk een afspraak maken voor een bezoek.

Lezingen/workshops/routes

Laatst bijgewerkt op 23-11-2019

We zijn op dit moment gestopt met het geven met workshops. Wel blijven we GPS routes uitzetten en onze website bijwerken. Hier onder ziet u een mooi verslag van de vele workshops en lezingen die we in het verleden hebben gegeven.


Workshops en lezingen GPS wandelen 2013

Ook in 2013 hebben we weer een aantal lezingen gegeven.

In november hebben we een workshops gegeven voor wandelaars die al in bezit zijn van een Garmin GPS. Het blijkt telkens weer moeilijk om de vele mogelijkheden van de GPS goed te beheersen.

In april hebben we onze eerste workshop Garmin Basecamp gegeven. Basecamp is voor veel mensen een moeilijk programma. We hebben stapgewijs door de functies lopen, een track gedownload en aangepast en als laatste een nieuwe track getekend. Ook nu kregen we weer een paar leuke reacties via de mail binnen:

Hallo Rob, Ik ben heel blij met de workshop van vandaag! Ik heb gelijk de hele middag geoefend. Bedankt voor de leuke workshop! Ik kom er wel, al duurt het iets langer.

Nog bedankt voor de cursus Basecamp vanmiddag, ondanks dat ik er al wel redelijk mee overweg kon heb ik toch weer verschillende tips meegekregen.

In maart hebben we een basiscursus GPS gebruik gegeven. Met de deelnemers zijn we GPS doorgelopen en gekeken waar alle functies voor dienen. Om een wandeling te oefenen zijn we in de snijdende kou een uurtje naar buiten geweest. Met dikke jassen en handschoenen aan ging het wel.

Aan het begin van de lente zijn we te gast geweest bij de Bibliotheek van Geldrop en Weert. Ruim 75 hebben we uitleg gegeven over de mogelijkheden van een outdoor GPS voor wandelen en fietsen.

GPSwalking.nl

Op de workshop in de bibliotheek in Weert kregen we later op de dat een leuke reactie binnen: "Ik heb de moeite genomen om vandaag vanuit Velsen naar Weert te komen voor je lezing. Ik vond het de moeite waard, dank daarvoor. 

Helaas kon ik door tijdgebrek niet meedoen met de korte wandeling na afloop.
Ik ben er nog niet helemaal uit wat ik nu precies zal aanschaffen maar ben wel aardig door je op weg geholpen. Overigens kom ik bij je uit via de site van camping "En Campagne" in Frankrijk. Daar gaan we in juni heen en ik denk dat wel wel die twee wandelingen van je gaan lopen.
 
En.....petje af voor dit vrijwilligerswerk en jullie mooie site!"

Workshop GPS wandelen 2012

GPSwalking.nlOp zaterdag 17 november hadden we een workshop die speciaal gericht was op mensen die al in het bezit waren van een Garmin GPS, maar problemen ondervonden in het gebruik. We hebben een ruime middag besteed aan het juist instellen van de GPS, uitleggen wat alle instellingen inhouden, de werking van Basecamp en het gebruik van de GPS in de praktijk. Eigenlijk is een middag nog te kort om alle informatie over te brengen. Gelukkig konden we de meeste problemen oplossen en alle vragen beantwoorden. Voor het eerst hadden we ook de beschikking over een camera zodat we het scherm van de GPS op de beamer konden laten zien.

Op zondag 16 september hadden we een workshop in Wijkcentrum De Dreef. Veel van de deelnemers waren al in het bezit van een Garmin outdoor GPS. Door verschillende redenen werd die GPS nauwelijks gebruikt. We hebben samen met de deelnemers de GPS goed ingesteld en doorgenomen wat er moet gebeuren om een track of een route te kunnen lopen. Tijdens de wandeling hebben we alle stappen voor het lopen van een track of route uitgelegd. De deelnemers konden alle stappen direct op hun eigen GPS uitproberen.

Op 16/17 juni hadden we een leuke workshop op Minicamping De Adelaar. Op "Het Deel" konen we onze presentatie prima op een grote witte muur presenteren. Over twee dagen verspreid hebben we de aanwezigen uitleg gegeven over de mogelijkheden van de outdoor GPS. Ondanks de voorspellingen wat negatief waren hebben we op beide dagen een leuke wandeling kunnen lopen. Ook deze keer was het publiek een combinatie van beginners en mensen die al een GPS in bezit hebben maar daar nog goed mee overweg konden.

We hebben in de zomer van 2011 op Minicamping De Adelaar gestaan en verschillende mooie GPS wandelingen gelopen. Zie ons sfeerverslag.

Op 29 april hebben we 18 man te gast gehad op onze workshop in Wijkcentrum De Dreef. Veel van de aanwezigen hadden al een GPS maar nog te weinig handigheid om de GPS tijdens een wandeling of fietstocht te gebruiken. Simpele basisvaardigheden als het tekenen van een route of een track ontbreken dan. Na afloop van de workshop waren de meeste vragen beantwoord. Daarna komt het aan op oefenen en oefenen. En dat kan het beste rondom huis. Een aantal aanwezigen was van plan om binnenkort een GPS te gaan aanschaffen.

Op 30/31 maart hebben we ruim 95 man van een groot bedrijf in 4 sessies de grondbeginselen van het wandelen en fietsen met de GPS uitgelegd. Deze 4 workshops hebben we gehouden bij B&B de Hoenderik in Tricht. Naast de workshop met presentatie en GPS wandeling kon zo iedereen genieten van een lekkere lunch van eigen streekproducten. 

De foto laat de lunch zien in het gezellige boerderij winkel gezien vanuit de presentatieruimte. 


Workshop GPS wandelen 2011

Op 12 maart hadden we een mooie workshop bij Grand Café Broer & Zus. Een prachtige locatie om een GPSworkshop te geven. We hadden de beschikking over een mooie zaal voor de presentaties en buiten lag een prachtig bos voor de handson. Op de onderstaande foto kun u de deelnemers tijdens de hands-on bezig zien. We hebben een route van 4 km met de GPS gelopen en daarbij alle mogelijkheden gedemonstreerd.

Grand Café Broer & Zus is ook een prima gelegenheid voor iedereen om zelf een wandeling te gaan lopen. Bekijk onze wandeling die start bij Grand Café Broer & Zus.

De onderstaande reacties van de deelnemers geeft aan dat deze workshops leuk en leerzaam zijn.

Hallo Rob en Arnold,  
Bedankt allebei voor de leerzame workshop vandaag, ik ben weer wat handiger met mijn GPS geworden, en ook zelf een tracklog maken ga ik proberen. De lunch was ook lekker en gezellig, we kenden elkaar niet maar we hebben wel allemaal  "ïets" gemeen, de GPS, mooi toch.

Rob, ik heb ondertussen de instelling gevonden en gewijzigd. Bedankt, en als ik een vraag heb weet ik jullie te vinden!
Hallo Rob en Arnold,
bedankt voor de gezellig, leerzame dag gisteren in Overloon. Jullie enthousiasme werkte aanstekelijk! We hebben veel geleerd en er was voldoende tijd om vragen te stellen!
 
Beste Rob en Arnold,
Wij vonden de aanpak van de workshop heel practisch en hebben jullie adres reeds vandaag aan enkele vrienden doorgegeven. Wij zullen zeker wel van dat wat we hebben geleerd gebruik maken.
 
Een week later (19 maart) waren we te gast bij Partijcentrum 't Moaske bij Tilburg. Ook deze keer hadden we prachtig weer. We hadden een prachtige zaal waar we in twee groepen de theorie behandelden. In de ene zaal zat Arnold samen met de beginners. In de andere zaal kwamen de meer gevorderden samen met Rob. Zo kreeg iedereen de juiste aandacht.
 
Ook na deze workshop kregen we een aantal reacties:
Beste Rob en Arnold, Hierbij willen wij onze complimenten aan jullie maken vanwege de manier het enthousiasme, de betrokkenheid en persoonlijke aandacht, voor elke deelnemer aan de workshop van zaterdag 19 maart jl. in Partycentrum "t Maoske in de Moer.
 
Een leerzame en interactieve dag met veel overdracht van de enorme kennis waarover jullie beiden beschikken, een dag die wat ons betreft veel te snel voorbij was. Het was leuk jullie te hebben leren kennen, en ga vooral zo door, wij zullen ongetwijfeld vaak op jullie website te vinden zijn, vanwege onze leergierigheid, maar ook voor de prachtige GPS wandel- en fietsroutes die jullie hebben gemaakt te downloaden.
 
Goede middag, nog even een bedankje voor alle moeite die jullie hebben gedaan afgelopen zaterdag. Veel bijgeleerd maar daardoor zijn er ook toch wel wat vragen bijgekomen. Die stel ik graag als ik daar aan toe ben, eerst even proberen of ik er zelf uit kom.
 
Een van de mooiste workshops was op zaterdag 9 april 2011 bij B&B de Hoenderik. Het was het meest prachtige weer dat je begin april kunt wensen. We hadden ook een prachtlocatie en een gezellige groep mensen. Dan wordt het altijd een leuke en leerzame workshop.
 
Verrassend was de aanwezigheid van een correspondent van de Gelderlander gevolgd even later door een fotograaf. Hieruit volgde een artikel in de Gelderlander. Lees het artikel van de Gelderlander.
 
Tijdens het praktijk gedeelte buiten konden we genieten van de "Betuwe in bloei". Het praktijkgedeelte ging gedeeltelijk langs de Linge waarbij we de drukte van het dijkweggetje zoveel mogelijk vermeden hebben door pal langs de Linge te lopen. Daar is de natuur ook op zijn mooist.
 
We hebben van de gelegenheid gebruikt gemaakt om te overnachten in de B&B en de volgende dag een mooie wandeling langs al die prachtige bloesem rond de Linge te maken.
 

Workshop GPS wandelen 2010

Op de zondagen 27 juni, 18 juli en 14 november 2010 hebben we een workshop GPS wandelen in samenwerking met IVN-Geldrop gegeven. Tijdens deze workshop zijn we eerst ingegaan op de theorie en daarna we naar buiten gegaan voor een GPS wandeling.

Per inschrijving (max 3 man) was er een GPS beschikbaar. De workshop duurde van 10.00 uur en duurt tot ongeveer 13.00 uur. Tijdens de hands-on werd een GPS-route van ongeveer 5 km gelopen.

Onderweg werd door een gids van IVN Geldrop een aantal mooie natuurpunten toegelicht. de workshop ging van start in de Paardestal van IVN-Geldrop in de kasteeltuin van het Kasteel Geldrop.

Ook voor 2011 willen we weer een aantal workshops plannen in samenwerking met IVN-Geldrop.


 Lezingen en Workshops
De laatste jaren hebben we regelmatig een lezing gegeven. Zo zijn we regelmatig te gast bij Bilbliotheken, IVN's en HCC dagen. Telkens lezingen waarbij de zaal helemaal vol zit.

Tijdens onze lezingen vertellen hoe leuk wandelen met de GPS is, wat er bij komt kijken, welke GPS-en er zijn, hoe een track en een route werkt. Welke software je op de PC nodig hebt en wat je daar mee kunt doen. In 25 stappen gaan we door de hele presentatie. En daar zijn we doorgaans ruim een uur mee bezig.

GPSwalking.nl: foto bij GPS wandeling / wandeling / wandeltocht / track / lezing / workshop/ GPSNaast een heel verhaal beantwoorden we vaak vele vragen en gaan we doorgaans met de deelnemers naar buiten om de GPS in de praktijk te laten zien.

Sommige mensen zien voor het eerst een GPS. Anderen hebben al een GPS thuis liggen en hebben vragen over de werking. Soms ligt een prachtige GPS al maanden in een la.


Uitzetten van routes
Ook met het uitzetten van routes hebben we een ruime ervaring. Zo hebben we in 2007 en 2008 GPS routes uitgezet voor een viertal campings in Zweden. In 2010 hebben we dat gedaan voor een camping in Frankrijk compleet met sfeerverslag van ons verblijf.

Maar ook dichter bij huis hebben we een aantal routes uitgezet. Zo zijn we in het voorjaar van 2009 langsgeweest bij Bed & Breakfast (B&B) De Oude Pastorie in Swolgen en in 2010 bij Bed & Breakfast (B&B) De Hoenderik in de Betuwe. Hier hebben we een aantal mooie routes gelopen. Maar ook voor de vakantieparken van RCN hebben we een aantal mooie routes uitzet.

GPSwalking.nl: foto bij GPS wandeling / wandeling / wandeltocht / track / lezing / workshop/ GPS

Voor VVV-Someren hebben we een viertal wandelingen uitgezet. U kunt bij deze VVV een GPS huren en één van deze mooie routes lopen.

In Baarle Nassau hebben we voor de VVV in 2008 een tiental routes uitgezet. Bekijk één van deze routes.

In 2009 hebben we een start gemaakt met het op de GPS zetten van alle wandelroutes van Toerisme Beerse (B). In 2010/2011 hebben we alle routes van het Land van Turnhout (B) op de GPS zetten. Bekijk één van deze wandelingen.

Maar ook voor GPS fietstochten bent u bij ons aan het goede adres. In 2010 hebben we een 5-tal routes van de Gouden Helm voor de VVV uitgezet. Bekijk één van deze routes.

En we hebben in 2010 voor de gemeente Geldrop-Mierlo de Kleine IJsvogelvlinder fietstocht op GPS gezet. Bekijk deze fietstocht.

In 2011 hebben we een aantal routes rond minicamping de Adelaar uitgezet. Naast de routes hebben we ook een sfeerverslag van ons verblijf gemaakt. Bekijk dit sfeerverslag. 

In 2012 hebben we 4-tal routes voor vakantieparadijs Heidehof in de Eifel uitgezet. Bekijk het sfeerverslag dat we gemaakt hebben.

Mocht u ook interesse hebben in GPS routes vanaf uw vakantiepark, hotel, camping, Bed and Breakfest, VVV, etc, neem dan even contact met ons op. We kunnen met u de mogelijkheden doorspreken en mogelijk een afspraak maken voor een bezoek.