Samenvatting

GPSwalking.nl biedt haar informatie alleen maar aan via het Internet. Onze steeds groter wordende aantal wandelroutes zijn voor iedereen gratis te downloaden. Onderweg zijn geen bordjes of folders nodig. Dat zorgt ervoor dat de bossen niet vervuilen door een groot aantal borden en paaltjes. En verkeerd lopen is haast onmogelijk.

Omdat veel mensen graag gebruik willen maken van de bestaande wandelknooppunten netwerken hebben we alle knooppunten rondom Eindhoven in kaart gebracht. Deze verzamelingen kunt u eenvoudig downloaden en op de GPS zetten.

Mensen zonder GPS kunnen de bestanden bekijken in Google Maps of Google Earth en voor onderweg een kaartje uitprinten. Hiermee kan dan prima gewandeld worden.

Wandelknooppunten routes

Laatst bijgewerkt op 18-08-2021

Door heel Nederland zijn veel wandelknooppunten netwerken uitgezet de laatste jaren. Soms onder de naam wandelknooppunten netwerk/routes, maar ook onder alternatieve namen zoals knopenlopen (Sevenum). Naast de wandelknooppunten routes zijn er ook volop paaltjesroutes beschikbaar in de meeste gemeentes. En natuurlijk zijn er nog volop routes die via een folder beschikbaar zijn. Soms zijn deze routes alleen voorzien van een beschrijving en soms ook van een kaartje.

Eigenlijk kun je stellen dat er overal in Nederland voldoende routes zijn. Maar hoe kom je aan die routes? Vaak moet je naar een plaatselijke VVV rijden om een boekje te kopen. Of je kunt op een aantal plekken in een gemeente terecht voor een kaartje van het wandelknooppunten netwerk. Er handig is dit niet. Want als je op een vroege zondagochtend op pad wil, dan kun je nergens terecht. Alle VVV's zijn gesloten.

Het is verrassend om te merken dat in het Internet tijdperk nog zoveel informatie verstopt wordt in folders die je of moet bestellen via de post of moet afhalen ergens in een winkel. Waarom niet gewoon op het Internet zodat men thuis een wandeling kan plannen. Misschien mag je stellen dat een VVV ouderwets is, maar voor een bepaalde doelgroep nog steeds in een behoefte voorziet. Misschien willen de uitzetters van routes hun investeringen terugverdienen via het verkopen van boekjes. Natuurlijk kosten de paaltje en bordjes van deze knooppuntennetwerken geld, vaak ook worden deze gesubsidieerd door gemeentes. Maar de Internet ontwikkeling is eigenlijk niet tegen te houden. We maken steeds meer gebruik van het Internet en ook GPS wordt standaard op iedere mobiele telefoon.

Intussen hebben we een aantal wandelroutenenetwerken rondom Eindhoven voor u in kaart gebracht. Daarmee kunt u zelf uw wandeling in elkaar zetten en deze op uw GPS meenemen. De onderstaande kaart geeft een overzicht van alle tracks van dit wandelkooppuntennetwerk in de regio Eindhoven.

Overzicht van het Wandel knooppunten netwerk.

Hieronder kunt u alle wandelknooppunten routes downloaden. Per gemeente of het totale overzicht. Van alle knooppunten kunt u eenvoudige een Points of Interest (POI) bestand maken en deze op uw GPS zetten.