Samenvatting

Op de website van staat te lezen: Klein Vosseven is een verhuurbedrijf met 4 vakantie-woningen op vakantiepark 't Vosseven.

Het park bevindt zich in Limburg, vlakbij het dorp Stramproy. Een klein dorp met ongeveer 5000 inwoners. Stramproy ligt bij Weert en tegen de grens van Belgie. Door de kleinschaligheid en de bosrijke omgeving is rust en natuur een pluspunt van dit park.

Het park is zeer geschikt voor 50+ en jonge gezinnen. Natuurliefhebbers, fietsers en wandelaars zullen zich hier zeker vermaken.

Zeker gezien we sinds 2014 voor u een mooie uitbreiding hebben op deze hobby’s met onze nieuwe wandel en fiets navigatie GPS systeem waar u gratis gebruik van kunt maken (reserveren gewenst).

Diverse fiets- en wandelroutes zijn in de omgeving uitgezet en kunnen vanaf het park worden gestart.

Omliggende natuurgebieden als de Grote Peel, de Tungelerwallen en de Stramproyse Heide zijn zeker de moeite waard om te bezoeken.

Het park ligt ongeveer 5 km. van Stramproy, waar u de dagelijkse boodschappen kunt doen. Naast een grote supermarkt is er o.a. een fietsenmaker, drogisterij, bakker, slager en leuke horeca-gelegenheden.

Grenspark Kempen-Broek
Grenspark Kempen-Broek is een grensoverschrijdend landschap dat gekenmerkt wordt door een aaneenschakeling van natuurgebieden. Het bevindt zich in de provincies Nederlands Limburg en Belgisch Limburg, ruwweg tussen Weert en Maaseik.

Het Grenspark bevat een veelheid aan landschappen: moerassen, dekzandruggen met stuifzand en naaldbos, soms diep ingesneden beekdalen, en de oostflank van het Kempens Plateau. Het strekt zich uit over de gemeenten Cranendonck, Weert, Nederweert, Bocholt, Bree, Kinrooi en Maaseik.

Het park is begin jaren negentig tot stand gekomen. Er zijn diverse onthaalpunten waar informatiepanelen staan, wandelroutes beginnen en parkeergelegenheid en horeca aanwezig zijn. Ook is er een langeafstands-rondwandeling van 104 km uitgezet, die de meeste natuurgebieden van het park met elkaar verbindt. De kortere rondwandelingen zijn op een geüniformeerde wijze, met kleuren en figuren, bewegwijzerd doorheen het gehele park.

Het fietsroutenetwerk is eveneens in het gehele park aanwezig, terwijl in het Nederlandse deel ook het wandelroutenetwerk bestaat. Voorts zijn er mointainbikeroutes uitgezet en is ook het ruiter- en menroutenetwerk in het gehele park aanwezig.

GPS Voorjaarsvakantie Klein Vosseven 2014

Laatst bijgewerkt op 23-11-2019

We worden verrast in het voorjaar van 2014 door een groot aantal mooie dagen. We zijn daarom blij om een weekend te kunnen doorbrengen in het vakantiepark Het Vosseven waar Marion en Henk Theulings een aantal bungalows hebben. Hun Klein Vosseven is een prachtige uitvalsbasis om de omgeving te verkennen. Dat kan op de fiets en wandelend.

Arnold en Leonoor hebben 2 GPS wandelingen uitgezet en ik (Rob en Brigitte) een tweetal GPS fietstochten.

We hebben ook een ruime foto-serie die u een indruk van Klein Vosseven geeft. Bekijk deze foto-serie.

Marion en Henk, bedankt voor de gastvrijheid.


Waar ligt het:

Klein Vosseven, Lochtstraat 26, 6039 RV  Stramproy
https://vosseven.nl


Onze fietstochten vanaf Klein Vosseven:

Onze wandeltochten vanaf Klein Vosseven:

Onze wandelingen dicht in de buurt:


GPSwalking.nlToen we aankwamen was het heerlijk zonnig weer. Met Arnold afgesproken dat hij de vlaai zou meenemen en wij de koffie.

We hadden een 6 persoons huisje tot onze beschikking, en dat was ruim genoeg voor 4 man en een aantal wandelschoenen.

De eerste indruk was positief en dat veranderde niet meer tijdens onze vakantie. Een ruim en net huisje dat ook nog eens gezellig iis ingericht. Toen de spullen waren uitgepakt konden we aan de vlaai en de plannen voor dit weekend uitwisselen.

GPSwalking.nlDe inrichting is gezellig. Vrolijke kleuren in geel en rood en een zwarte vloer. Voldoende ruimte en twee prima zittende banken. Een ruime keuken met 4 pits gastoestel, vaatwasser, oven en afwasmachine.

Op tafel stond al een mand klaar met brood voor het ontbijt. Een fles wijn was als welkom op tafel gezet.

Informatie, folders en wandelingen en fietstochten lagen al klaar. De meeste op papier. Maar als je graag een GPS wilt lenen dan ben je hier ook aan het goede adres.

GPSwalking.nlNatuurlijk hadden we onze eigen GPS-en bij ons met daarop 2 wandel- en 2 fietstochten. We gaan er gescheiden op uit. Omdat Arnold en Leonoor fervente wandelaars zijn wil ik de fietstochten wel eens gaan uitproberen. Gelukkig mag ik daarvoor een fiets van Henk en Marion lenen. Brigitte besluit om 1 wandeling met Arnold en Leonoor mee te lopen en de andere dag mee te fietsen.

Een prima keuze want de eerste fietstocht was best pittig voor een wandelaar.

GPSwalking.nlNa een half uurtje was de auto uitgeladen, en alle spullen opgeborgen. De auto's worden geparkeerd buiten het park. Een groot voordeel is dat er geen auto's overal geparkeerd staan tussen de huisjes. Buiten het park is er een ruime parkeerplaats.

Het is rustig op het park, 's avonds hoor je nauwelijks lawaai. Of het in de zomermaanden lawaaieriger is weten we niet. Maar het sliep in ieder geval heerlijk, zeker na een pittige fietstocht. De prima bedden hielpen natuurlijk ook.

GPSwalking.nlBij het park ligt een kleine vijver en Brasserie Nieuw Vosseven. Een ideale gelegenheid voor het avondeten. 

Op de website staat te lezen: "Hartelijk welkom bij brasserie Nieuw Vosseven. In een bosrijke omgeving van Stramproy, gelegen aan een groot ven en op korte rijafstand vanuit plaatsen als Weert en Kinroy (B) vindt u onze brasserie. Met een gedreven en enthousiast team ontvangen wij u graag voor een kop koffie, rustige lunch, borrel of bourgondisch diner. 

GPSwalking.nlOok voor feesten, recepties, brunches en partijen kunnen wij in overleg mer u diverse mogelijkheden bieden. Eugène Everling en Maikel van de Meerakker."

's Avonds zitten we aan tafel. Een prachtig uitzicht over het ven, een gezellige ambiance, een prima bediening en een heerlijke bourgondisch maaltijd. Genieten geblazen. En je krijgt 10% korting als je vermeld dat je in Klein Vosseven verblijft. Een aanrader zoals we twee avonden mochten ervaren.

GPSwalking.nlVoor diegene die graag een GPS willen gebruiken kunnen dat kenbaar maken aan Marion en Henk. Het voordeel is dat u gebruik kunt maken van een aantal wandelingen en fietstochten zonder de kans te verdwalen. Dat is ontspannen wandelen en fietsen, zoals we uit eigen ervaring weten.

Maar voor diegene die liever fietsen en wandelen vanaf de kaart is zijn er ook een aantal routebeschrijvingen in het huisje beschikbaar.

GPSwalking.nl

En als u zelf niet in bezit bent van een fiets dan kunt u, in overleg, gebruik maken van de fietsen van Klein Vosseven. Ik heb op deze fiets ruim 110 km in 2 dagen gefietst.

De omgeving is schitterend.

Grenspark Kempen-Broek is een grensoverschrijdend landschap dat gekenmerkt wordt door een aaneenschakeling van natuurgebieden. Het bevindt zich in de provincies Nederlands Limburg en Belgisch Limburg, ruwweg tussen Weert en Maaseik.

GPSwalking.nlHet Grenspark bevat een veelheid aan landschappen: moerassen, dekzandruggen met stuifzand en naaldbos, soms diep ingesneden beekdalen, en de oostflank van het Kempens Plateau. Het strekt zich uit over de gemeenten Cranendonck, Weert, Nederweert, Bocholt, Bree, Kinrooi en Maaseik.

Het park is begin jaren negentig tot stand gekomen. Er zijn diverse onthaalpunten waar informatiepanelen staan, wandelroutes beginnen en parkeergelegenheid en horeca aanwezig zijn. Ook is er een langeafstands-rondwandeling van 104 km uitgezet, die de meeste natuurgebieden van het park met elkaar verbindt.

GPSwalking.nlDe kortere rondwandelingen zijn op een geüniformeerde wijze, met kleuren en figuren, bewegwijzerd doorheen het gehele park.

Het fietsroutenetwerk is eveneens in het gehele park aanwezig, terwijl in het Nederlandse deel ook het wandelroutenetwerk bestaat.

Voorts zijn er mointainbikeroutes uitgezet en is ook het ruiter- en menroutenetwerk in het gehele park aanwezig.


De huisjes

GPSwalking.nlHuisnummer 74 en 75 zijn 6 persoons bungalows. Deze huizen zijn per twee geschakeld en dus uitermate geschikt voor bijvoorbeeld 2 gezinnen of een grote groep van maximaal 12 personen. Bij binnenkomst komt u in een royale woonkamer compleet met zithoek en eettafel. De open keuken heeft een complete inventaris, koelkast met vriesvak, een 4 -pits gasstel, een combimagnetron, vaatwasser en een Senseo koffiezet-apparaat. De woonkamer heeft een TV en radio-dvd speler. De badkamer is voorzien van douche bad, wastafelmeubel en toilet. Op de begane grond een slaapkamer (met 2e TV) die is ingericht met 2 opgemaakte bedden (box-springs). Boven zijn nog twee slaapkamers met totaal vier slaapplaatsen. Alle vloeren zijn voorzien van laminaat. Terras met tuinmeubels aanwezig.

GPSwalking.nl

Huisnummer 19 een vrijstaande 2-persoons bungalow. Het huisje is knus en voor 2 personen. Bij binnenkomst komt u direct in het woongedeelte met keukenblok. De keuken beschikt over een koelkast met vriesvak, een 4-pits gasstel, vaatwasser en Senseo koffiezet-apparaat. Ook is een combi-magnetron aanwezig.De zithoek is compleet gemeubileerd met een TV en radio en dvd-speler. De slaapkamer is ingericht met 2 opgemaakte bedden (box-springs) en 2e TV. De badkamer heeft een douche en een toilet. Ook is er een terras met tuinmeubels.

GPSwalking.nlHuisje nr 20 is een ook vrijstaande 2-persoons bungalow. Bij binnenkomst komt u direct in het woongedeelte met keukenblok. De keuken beschikt over een koelkast met vriesvak, een 4-pits gasstel, vaatwasser en Senseo koffiezet-apparaat. Ook is een combi-magnetron aanwezig.De zithoek is compleet gemeubileerd met een TV en radio en dvd-speler. De slaapkamer is ingericht met 2 opgemaakte bedden (box-springs) en 2e TV. De badkamer heeft een douche en een toilet.

Het echte grote verschil is een grote overdekte veranda met lounge set en een picknick tafel om heerlijk te ontbijten. Dit alles om uw vakantieverblijf extra luxe te maken.