Informatie

Google maps en Google Earth zijn handige tools om de wandeling vooraf te bekijken. U kunt eenvoudig zien hoe de route loopt en u kunt ook zien door welk gebied. Gaat de route door bossen, of voormamelijk door een open terrein. Handig om te weten als u op een warme dag gaat lopen. Het maakt dan een heel verschil of u in de bossen loopt, met veel beschutting, of door een open gebied.

Wandelen zonder GPS
Dat gaat tegenwoordig ook prima via onze website. Alle Google Maps kaartjes kunnen nu beeldvullend op A4 worden geprint. Naast de Google kaart hebben we ook de Open Street Map wandelkaart toegevoegd. Deze gratis kaart kan prima gebruikt worden om te wandelen zonder GPS. Probeer het maar een keertje uit.

Hoe werkt het Google Maps kaartje?

Laatst bijgewerkt op 28-11-2010

Bij elke wandeling is er een Google Maps kaartje beschikbaar. Op dit kaartje ziet u alle beschikbare tracks en alle POI's (points of interest). Het onderstaande kaartje laat onze tracks van de wandeling op de Brunssummerheide zien.

Google Maps kaartje van www.gpswalking.nl

Aan de rechterkant van dit kaartje staan alle tracks. Als u klikt op één van deze tracks dan wordt deze track eerst gedeselecteerd (onzichtbaar gemaakt). Als u vervolgens nog een keertje klikt dan wordt de route weer geselecteerd. Als deze track eerst onder een andere track lag komt deze nu bovenop te liggen.

In het onderstaande voorbeeld hebben we alleen de track van 11 km geselecteerd. Zo selecteert u de track waarin u geinteresseerd bent en die eerst slecht zichtbaar was omdat andere tracks er overheen lagen.

Google Maps met 1 track geselecteerd

Naast het selecteren van een bepaalde track kunt u ook omschakelen naar het Google satelliet beeld (luchtfoto), de Google terreinkaart of zelfs naar de OpenStreetMap wandel- of fietskaart. Standaard is de Google kaart geselecteerd, maar rechtboven in het scherm kunt u een andere kaart selecteren. U heeft zo voldoende keuze.

Wandelen zonder GPS
Wat als u geen GPS heeft en wel onze routes wilt lopen. Dat kan tegenwoordig zonder veel problemen. Hiervoor hebben we de OSM (Open Street Maps) wandelkaart toegevoegd. Deze gratis kaart wordt elk jaar verder uitgebreid met ook wandel- en fietspaden. Soms laat het Google kaartje meer wandelpaden in een bepaald gebied zien, soms de de OSM kaart. U heeft zodoende keuze om de beste kaart uit te printen En anders print u het Google Maps kaartje en de Open Street Map wandelkaart kaartje uit.

Het onderstaande voorbeeld laat de route van 11 km op de Brunssummerheide zien met de OpenStreetMap wandelkaart geselecteerd.

Open Street Map wandelkaart overzichts kaartje

U kunt dit kaartje uitprinten en meenemen op de wandeling. Het kaartje is zo groot dat er genoeg detail te zien is.

Ook kunt u de kaart wat transparanter maken zodat de route beter zichtbaar is. Boven in het Google Maps kaartjes ziet u een vakje met daarin 100%. Kies een andere waarde en u ziet dat de kaart minder zichtbaar terwijl de route onveranderd blijft.

Veel wandelplezier, met of zonder GPS.