GPSwalking.nl - GPS wandelingen | Mooie GPS wandelingen in binnen- en buitenland
Samenvatting
.
GPS nieuws
Laatst bijgewerkt op 18-08-2021
GPS Wijzer
Een Nederlandse paperback om meer uit je outdoor GPS te halen.
Door zijn unieke opzet is de GPS-wijzer een bron van informatie voor iedereen die een outdoor-gps heeft of overweegt er een aan te schaffen. Deel 1 van het boek instrueert je in het gebruik van je gps; de meest populaire apparaten van Garmin, Memory Map en Satmap worden uitvoerig toegelicht – inclusief Garmins nieuwe GPSMap 62 en 78. Lees verder.
In 2004 zijn we gestart met een simpele website. Met geen enkel idee waar het ooit heel zou moeten gaan. Gewoon omdat het leuk was om wandelingen te delen met anderen. Zonder veel kennis zijn we gestart met het opzetten van een website.
In de loop van de jaren is daar veel aan veranderd, er is nieuwe functionaliteit toegevoegd, er zijn veel wandelingen toegevoegd, nieuwe technologieën zoals Google Maps zijn toegevoegd. En dan komt het moment dat het tijd wordt om de hele website opnieuw op te zetten. Sommige keuzes uit het verleden bleken niet zo handig uit te pakken. En het belangrijkste. Google ging oude websides die nog gebruik maakten van frames straffen, we merkten dat onze website minder goed te vinden was. Tijd voor een grote renovatie.
Maar eerst even onze geschiedenis:
In begin 2005 zag onze website er erg "basic" uit. We hadden in die tijd ook maar een kleine 15 wandelingen in de aanbieding.
Aan de linkerkant van het scherm hadden we we alle links naar de wandelingen. En we hadden een kaartje met gele stippen. Later hebben we het kaartje moeten aanpassen omdat het te klein was om alle wandelingen weer te geven.
In 2006 kreeg ik een mailtje van collega Arnold en zijn we een avond bij elkaar gaan zitten. Mijn 45 wandelingen en de 60 die Arnold klaar had liggen zorgde er voor dat we al snel 100 wandelingen op de website hadden staan.
In 2005 had de website ook geen echte naam. Bij onze provider DSE hadden we de naam GPStracks vastgelegd. Geen goede keuze. Want er was al een website www.gpstracks.nl. We kwamen ook een beetje in aanvaring met de eigenaar van deze site. Daarom hebben we gekozen voor een nieuwe naam GPSwalking.nl. Maar dan blijkt het niet mee te vallen om even van naam te veranderen. Lange tijd hebben we een dubbele naam gehad. Maar rond 2008 hadden we alles aangepast. In dat jaar hebben we www.gpswalking.nl ook officieel geregistreerd en zijn we een stichting geworden.
Halverweg 2010 hadden we bijna 400 wandelingen op onze website staan. Het kaartje met de gele stippen was toen al lang vervangen door Google maps. Het was een hele klus geweest om een programma te schrijven die als onze wandelingen samenpakte in een overzicht. Avonden zijn we bezig geweest om dit voor elkaar te krijgen.
Gelukkig kregen we vele positieve reacties op onze website en op de vele wandelingen met beschrijving die we gratis aan iedereen aanbieden.
Maar omdat de site nog steeds opgebouw was met frames werd het tijd voor een grote update.
Deze keer hebben we het niet zelf aangepakt, maar hulp gezocht bij iemand die veel ervaring heeft met databases en websites. En na een paar maanden programmeren, data overzetten en testen kon in oktober 2010 de nieuwe website live.
Een compleet nieuwe opzet, een moderne opzet, meer mogelijkheden. En een nieuwe provider. Een mooie basis om onze wandeldatabase flink uit gaan breiden.
In de oude situatie hadden we we onze website onder een oude naam bij DSE staan. Vanuit www.gpswalking.nl lag er een link naar de site bij DSE. Nu staat de website bij een andere provider onder de naam www.gpswalking.nl.
Een meer moderne website met een goede zoek mogelijkheid. En dankzij de opzet in PHP konden we zelf de website bijhouden toen onze bouwer afhaakte.
Toen kwam het moment dat zoon Dennis een IT opleiding ging doen en in aanraking kwam met het bouwen van websites.
Natuurlijk leerde Dennis de allernieuwe technieken en werd onze website als oud, slecht onderhoudbaar, niet geschikt voor de smartphone en enigszins houtje-touwtjes bestempeld. De normale reactie als vader is dan: als je denkt dat je het beter kunt, ga dan vooral je gang.
En inderdaad had zoonlief (in ieder geval gedeeltelijk) gelijk. Onze website was moeilijk te bekijken op een smartphone. En smartphones worden steeds belangrijker. Zeker met de steeds betere GPS apps op smartphones zoals TopoGPS die langzaam de oude vertrouwde Garmin GPS-en aan het verdringen zijn.
Een eerste opzet was eigenlijk al snel in elkaar gezet en niet veel later stond er iets dat inderdaad veel strakker van opzet was. En het grote voordeel is dat de website netjes schaalt op een smartphone of tablet.
In februari 2017 waren we klaar met testen en kon de nieuwste website live gezet worden.
Ook kregen we de mogelijkheid om direct van onze website naar het startpunt van de wandeling te navigeren met Google Maps op de smartphone.
En het allergrootste voordeel is dat de website draait op een modern platform waardoor updates veel eenvoudiger kunnen worden doorgevoerd. En al een paar keer zijn er updates uitgerold. De meeste klein en niet al te opvallend. Maar onder water is de site veel sneller geworden. En dat is voor de meeste bezoekers plezierig. En terwijl zoonlief de website onderhoudt blijft vaderlief maar wandelingen toevoegen.
U kunt op de 4 bovenstaande foto's klikken voor een vergroting. Verder wensen we u veel plezier op onze website. U kunt uw mening over onze website door ons een mailtje te sturen.
Workshops
Leven rond Eindhoven en werken in Amstelveen is geen goed combinatie om veel tijd over te houden voor lezingen en workshops. Daarom zijn we in 2015 hiermee helaas moeten stoppen.
Wat hebben we de afgelopen jaren gedaan:
De afgelopen jaren hebben we veel lezingen gehouden. Daaruit ontstond in 2010 het idee om ook een aantal workshops te gaan geven. Daarvoor zijn we een samenwerking met IVN-Geldrop gestart nadat we twee succesvolle lezingen hadden gegeven.
De opzet van de workshop bestaan uit:
- Presentatie in het Koetshuis van IVN Geldrop van ongeveer 1 uur
- Workshop buiten waarbij iedereen een eigen GPS heeft. Tijdens de workshop doen we 4 natuurpunten aan waar een IVN-natuurgids uitleg over geeft.
De workshop is zodoende een combinatie van wandelen, de GPS en uitleg over de natuur. Een mooie combinatie die door alle betrokkenen als zeer positief wordt ervaren.
Ook voor 2011 willen we weer een aantal workshops gaan plannen. Want er zijn nog steeds veel mensen die meer willen weten over het wandelen/fietsen met de GPS. En samen met IVN Geldrop maken we er een speciale workshop. Niet alleen de techniek, maar ook genieten van een mooie wandeling.
Op 10 en 11 oktober 2009 waren we te gast bij Nordic Walking Extra die een weekendje doorbrachten in Vierhouten bij hotel pension Vierhouten tijdens de Vierhoutense Wilddagen.
Onze inbreng was een presentatie over GPS wandelen-Geocachen na het dineren op de zaterdagavond. Op de zondagochtend zijn we naar buiten gegaan voor wat practische oefening.
Eerst hebben we een korte track gelopen. Daarna zijn we op zoek gegaan naar een tweetal caches. De eerste was een officiële cache, de tweede was een zelf geimproviseerde cache, waarna we gezamelijk een afsluitende lunch hadden.
Voor Alex was het zijn eerste presentatie voor een grote groep. Maar dat leverde geen problemen op. Wel veel vragen, want sommige aanwezigen konden zich niets voorstellen bij een GPS. Dat probleem werd opgelost toen iedereen in de praktijk kon werken met de GPS. Toen bleek dat caches zonder veel moeite gevonden konden worden.
Het weer werkte niet altijd even goed mee. Regelmatig trok er een wolkbreuk langs. Maar met goede kleding en wat schuilen kwamen we een heel eind. Naast het GPS presenteren hadden we ook nog tijd voor het lopen van een mooie GPS wandeling en een bezoekje aan de wilddagen. Voordat we naar huis reden hebben we ook nog een bezoekje gebracht aan Het Geheime Dorp.
Voor GPSwalking.nl was het de eerste keer om uitleg te geven over Geocachen. Maar we hadden ons goed voorbereid en een aantal caches in de omgeving gelopen om wat ervaring op te doen. Aan alle reacties te merken was onze uitleg prima te volgen.
Zo hebben we een presentatie over GPS wandelen kunnen combineren met een weekendje weg. En dat in een prachtige omgeving, met een gezellige groep Nordic Walkers in een fijn pension. Wat wil je nog meer.
Lezing HCC
Op 3 oktober 2009 waren we te gast op Digitale Mobiliteit en Creativiteit 2009-dag van HCC in Apeldoorn. We hebben een lezing over het wandelen met de GPS gegeven voor een volle zaal.
Na afloop van de lezing zijn we met de geinteresseerden een korte GPS wandeling buiten gaan maken.
Op dit moment zijn er veel GPS modellen waaruit gekozen kan worden. Ook wordt het kaartmateriaal met het jaar beter. Een prima geledenheid voor een investering en vele jaren wandelplezier. Tot de volgende lezing bij HCC.
Officiele openingsbijeenkomst Wandelroutenetwerk
GPSwalking was uitgenodigd bij de officiele openingsbijeenkomst van het wandelroutenetwerk in Zuid-Oost Brabant op 13 juni 2009. Intussen is er ruim 3000 km wandelroutes via het bekende wandelknooppunten idee opgezet. Iedereen kan door middel van deze knooppunten een wandeling uitzetten.
Naast de opening mochten we ook een kraam inrichten om de aanwezigen te vertellen over het GPS wandelen. Intussen hebben we al ruim 4000 km tracks uitgezet. Daarmee zijn we verder dan het knooppuntennetwerk.
Het mooie zonnige weer werkte volop mee. Het was goed vertoeven op het grasveld voor het kasteel. Hopelijk hebben we een aantal mensen kunnen interesseren in het wandelen met de GPS. Want de vrijheid die je met een GPS krijgt is nergens mee te vergelijken.
Drie workshops in Bibliotheek Eindhoven
In de bibliotheek van Eindhoven zijn op 16, 22 en 23 november 2008 door GPSwalking.nl een drietal workshops over het wandelen met de GPS gegeven. Deze workshops zijn door ruim 40 personen bezocht.
De doelstelling van deze workshop is mensen een idee te geven wat je met een GPS kunt doen, wat er bij de aanschaf komt kijken en wat deze hobby kost.
GPSwalking.nl geeft regelmatig een workshop over het wandelen met de GPS. Na de presentatie wordt er naar buiten gegaan waar met geïnteresseerden een klein rondje gelopen wordt om een GPS ook in de praktijk aan het ”werk” te zien.
De bezoekers van onze workshops zijn doorgaans enthousiast omdat er stap voor stap uitleg wordt gegeven. Ook wordt er voldoende tijd genomen om vragen te beantwoorden. Als men na zo’n workshop toch nog een keer wat meer persoonlijker uitleg wil is het altijd mogelijk om een keer met ons mee te lopen.
19 oktober 2008
Campeer en Caravanbeurs Utrecht
Vandaag de derde dag van de Campeer en Caravanbeurs in Utrecht voor GPSwalking.
Ook op deze beurs geven we aantal presentaties en uitleg over het wandelen met de GPS.
Veel mensen blijven even praten bij ons mini-standje. Ze krijgen advies, een folder en de uitdraai van de presentatie mee naar huis.
We zijn al uitgenodigd om rondom Amsterdam wat wandelingen te komen uitzetten. Wie weet.
HCC Regiodagen
We kregen een mooi rood T-shirt, een tafel en een Internet aansluiting. En zo konden we verschillende "voorbijgangers" voorzien van nuttige informatie op het gebied van GPS wandelen tijdens de HCC Regiodagen in Eindhoven.
We zijn intussen in- en rond Eindhoven geen onbekenden meer. Verschillende bezoekers van onze stand hadden al een keer (of vaker) op de website gekeken. Doorgaans was men enthousiast over de informatie die we (gratis) aanbieden.
Wandelen zonder GPS
Eén van de bezoekers had al verschillende van onze wandelingen gelopen, zonder GPS. Hij printte gewoon de Google-Maps kaartjes uit en daar was prima mee te wandelen. Misschien een goede tip voor wandelaars die een GPS nog veel te duur vinden.
GPS instructie in Bibliotheekcafé "De Verlichting"
Vandaag geen wandeling maar een dubbele instructie in de gezellige ambiance van Bibliotheekcafé "De Verlichting" in de Eindhovense Bibliotheek.
In het het kader van de BIEB me up week mochten wij na de opening door Herman Pieter de Boer een dubbele presentatie houden over het wandelen met de GPS. Na de instructie zijn we met de geinteresseerden naar buiten gegaan voor een korte GPS wandeling.
Zo kon iedereen even snuffelen aan het wandelen met een GPS.
Gisteren bij iemand in Eindhoven uitleg gegeven over de GPS. Hij had de Garmin 60 via Internet gekocht.
Dat is dan wel goedkoper, maar de begeleiding, vooral hard nodig bij de opstart, ontbreekt volledig. De basisinstellingen zijn niet goed, waardoor de resultaten, zoals de opgeslagen tracks, totaal onnavolgbaar zijn. Jammer, want daardoor ontstaat er ook geen zelfleerzaamheid.
Na een paar uur basisinstructie was hij helemaal bijgepraat en hebben we in de praktijk kunnen laten zien hoe het werkt en hoe het samenspel tussen PC, GPS en de bewegingen in het veld nuttig gebruikt kunnen worden.
Wat tot slot heel jammer is, is dat uiteindelijk geconstateerd wordt, dat de Garmin 60 niet de juiste GPS voor hem is. Nu de mogelijkheden bekend zijn, blijkt, dat voor zijn toepassingen ook topokaarten nodig zijn. Die komen er wel, maar dan worden ze geplaatst op een zwart-wit scherm. En dat is niet duidelijk. En zo leren we toch weer van elkaar.
Kopen via het Internet. Onze ervaring is dat het werkt als u precies weet wat u wilt hebben. Als u nog vol met vragen zit, dan is een bezoek aan de winkel een betere keuze. Dan bent u misschien duurder uit, maar voorkomt u een miskoop.
En waar kunt u heen? B.v. naar de GPS shop in Vessem .
IVN Geldrop Inloopavond
Dit stond er in de kranten
Wandelen met GPS
Op dinsdag 8 januari 2008 kunt u om 20.00 uur terecht voor een inloopavond bij het IVN Geldrop in het Natuurinformatiecentrum "de Paardestal", in het Kasteelpark van Geldrop.
Deze avond zal worden verzorgd door Rob Biesters uit Geldrop, fervent wandelaar en lid van het IVN Geldrop.
De presentatie is geschikt voor iedereen die graag wandelt en nog geen ervaring heeft met de GPS. In begrijpelijke taal wordt uitgelegd wat een GPS is, hoe het werkt, wat je er mee kunt op het gebied van wandelen. Via een beamer laat Rob zien hoe je een route kunt plannen.
Toegang is gratis en iedereen is welkom.
De avond zelf
Het was lekker druk in de Paardestal van IVN Geldrop. Ruim 83 mensen waren gekomen naar de eerste Inloopavond van 2008. GPSwalking hield een presentatie over GPS wandelen. In een uurtje tijd hebben we uitgelegd hoe leuk het is om te wandelen met de GPS.
Een paar reacties
Beste Rob,
Naar aanleiding van je lezing bij IVN Geldrop, ben ik naar je website gegaan en stond versteld van de professionaliteit er van. Duidelijk, compleet en ook nog flitsend! Alle informatie, die je maar kunt bedenken kun je er vinden.Een aanwinst en naar mijn idee een koploper in de talloze website voor GPS wandelen.
Door jouw informatie heb ik de TOPO NL. cd gekocht en op mijn Garmin Quest met succes kunnen laden. Hiermee kan ik ook City Navigator naast TOPO gebruiken. Ik vrees, dat ik nu als de zon maar even wil schijnen niet meer thuis zit, maar met vrienden aan het wandelen ben!
Hartelijk bedankt nog voor je lezing en informatie, veel succes met jullie site.
Ha die Rob,
Ik vond het overigens een boeiende en heldere presentatie, ik vroeg me vooraf af of er wel voldoende interesse voor je presentatie zou zijn (spreken voor maar een paar mensen is natuurlijk niet zo leuk), maar de opkomst was denk ik meer dan je (en ik…) verwacht had, toch?
Ik heb enkele naaste collega' s ook al een beetje enthousiast gemaakt voor het e.e.a.
Typisch iets voor jou om de avond gisteren meteen maar op je site te zetten. (hulde).
Bedankt voor een leuke en leerzame avond.
Op het 12,5 jarig jubileum van DSE
Op 31 augustus 2007 vierde DSE (Digitale Stad Eindhoven) haar 12,5 jarig bestaan. Alle "websites" van DSE waren uitgenodigd om deel te nemen aan het feest. Natuurlijk was GPSwalking.nl ook aanwezig. Wij hosten onze website bij DSE.
Gelukkig hadden we nog veel promotiemateriaal van de beurs Kamperen en rekreëren overgehouden. De mooie posters trokken ook bij het feest van DSE weer de nodige aandacht. Vooral de foto-poster werd goed bekeken. Verschillende keren wisten mensen te raden waar de foto's genomen waren.
Een heleboel folders werden meegenomen en verschillende mensen kwamen langs voor informatie en een antwoorden op vragen.
Alles bij elkaar een hele leuke avond. Het was een gezellig feest, een goede sfeer onder de aanwezigen en het was leuk om weer eens met anderen over het wandelen met de GPS te praten.
We willen DSE feliciteren met het 12,5 jarig bestaan. Op naar de 25. Dat is vast een uitdaging in een snel veranderde wereld. Maar met een goede service en meegaan met de tijd moet dat lukken. We krijgen dit weekend 100 Mb schrijfruimte erbij. Daardoor kunnen we de komende jaren weer vele wandelingen toevoegen aan onze verzameling.
De afgelopen tijd heeft Arnold in enkele sessies aan een aantal Recreatiebegeleiders van RCN instructies gegeven.
RCN, een recreatiebedrijf met grote Campings/vakantieparken in Nederland en Frankrijk heeft voor de Nederlandse Parken een aantal Garmin eTrex Legends aangeschaft. Nadat de GPS apparaten in ontvangst zijn genomen bij 2Xplore-IT in Veldhoven, heeft men op de eigen locaties enkele weken kunnen experimenteren met de GPS en na de installatie van MapSource en de topografische kaarten op hun PC's met de programmatuur.
Vorige week heeft Arnold instructie afgesloten in Het Grote Bos in Doorn. Alle Recreatiebegeleiders waren aanwezig. Men heeft onmiddelijk kunnen ervaren, hoe belangrijk de juiste basisinstellingen zijn. In de praktijk heeft men beleefd hoe een track in het veld wordt opgeslagen in de GPS. Daarna in het instructielokaal overgezet naar de PC.
Met MapSource heeft men geleerd om de track te veranderen en uit te breiden. Dan coördinaten van een Waypoint invoeren en met GaNr opzoeken in het park. Heb je meerdere Wpts, dan kun je daarvan een Route maken. Ook rechtstreeks, of als afgeleide van een track, kan een Route in MapSource aangemaakt worden. Hoe zet je tracks,
topo-kaarten, routes en waypoints over naar de GPS en terug? Hoe sla je de informatie op in de PC?
De belangrijkste vraag is natuurlijk: "Waarvoor kun je de GPS gebruiken?"
Fietsen en wandelen! Zet alle wandel- en fietsroutes vanuit je Park uit en sla die op in de GPS. En iedere gast kan je wandeling nalopen of jullie fietstocht volgen. Maar ook binnen het park kun je de jeugd goed bezighouden met interessante spelletjes.
Arnold en Leonoor hebben als voorbeeld enkele speurtochten met een aantal opdrachten uitgezet. Die opdrachten leiden telkens tot een volgend waypoint, en uiteindelijk tot het vinden van een 'boef'. Door dit zelf te mogen doen hebben de Recreatiebegeleiders niet alleen veel plezier gehad, maar met deze ervaring zijn ze rijp voor het toepassen van de vele ideeën en mogelijkheden.
Als dank hebben Leonoor en Arnold een mooi verblijf gehad in een bungalow an het Het Grote Bos. En als ervaren wandelaars hebben ze dan ook enkele mooie tracks uit kunnen zetten in de schitterende omgeving van de Utrechtse Heuvelrug. Voorlopig alleen voor RCN, maar later ook voor www.gpswalking.nl
Het afgelopen weekend waren Arnold en ik beide op pad. Terwijl bij mij Landgoed Geijsteren op het programma stond was Arnold aan het wandelen rond de hut van Mie Pils. Daar liep hij een aantal collega wandelaars met GPS en een prikstok tegen het lijf. Het volgende relaas van Arnold geeft een mooie samenvatting van deze ontmoeting.
Een GPS en prikstok zijn de juiste attributen zijn voor Geocashers zeg ik tegen mijn vrouw Leonoor. Als we hen even verder ontmoeten - ik spreek ze aan met "Geocashers" - zeggen ze voorheen wel gegeocasht te hebben ("we hebben ze allemaal in de buurt te pakken").
De vrouw meldt dat er nu een site is met Wandelingen rond Eindhoven met wel 100 wandelingen. En dat is zóó mooi!. Ze lopen de langere tracks en vinden de beschrijving zo leuk en hebben een topografisch kaartje van Ozi-Explorer erbij als back-up. Nu hoeven ze niet ver weg en zien steeds hoe mooi de eigen streek is. Ohhhh. Hebben jullie dat allemaal gemaakt? Geweldig! Dank je wel; we kunnen nog lang vooruit. Ze staan ervan te kijken, dat we de wandelingen zelf allemaal gelopen hebben. Allemáál???
Dan lopen ze verder. Deze keer zetten zij de richting van onze route uit. We volgen op afstand. Leuk zo'n ontmoeting.
We hebben de eerste wandeling buiten regio Eindhoven gelopen. Dat kwam door Jaap. Jaap wilde meer weten over de mogelijkheden en bediening van de Garmin GPS. Daar hebben we hem bij geholpen en wij krijgen zo een prachtige wandeling cadeau. Dank je wel Jaap.
Verschillende mensen lieten ons weten dat ze niet erg enthousiast waren om een track te lopen met de GPS. "Zo onhandig, ik ga telkens de verkeerde kant heen". Daar keken wij van op. Een track wandelen is een fluitje van een cent, ja toch. Totdat we eens met iemand meeliepen. En toen werd het probleem al snel duidelijk.
Veel mensen hebben de zo GPS ingesteld dat het noorden altijd boven ligt. Als men dan naar het zuiden loop staat de kaart op de GPS eigenlijk op de kop. Erg onhandig. Het is eenvoudig om Koers boven te selecteren in plaats van Noord boven. Bij een Garmin GPS gaat dat als volgt:
- Druk net zo lang op PAGE totdat u het satelliet scherm krijg
- Druk nu op MENU
- Er volgt een menu met 4 mogelijkheden, kies Nrd bvn en druk op enter
Nu staat de GPS op Koers boven. En dat wandelt een stuk plezieriger
We ontvingen een paar dagen geleden deze reactie:
"Als we een van deze routes gelopen hebben en we willen daarna opbouwende opmerkingen of onze waardering uitspreken in het gastenboek over deze route kunnen we dat niet echt kwijt bij de zojuiste gemaakte route. Het kommentaar staat te algemeen in het gastenboek. Ik zou juist vooraf de opmerkingen van anderen willen lezen als ik een specifieke route ga lopen. Zoals b.v. ook bij gpstracks.nl Mischien iets voor in de toekomst? "
Intussen hebben we het voor u mogelijk gemaakt om per wandeling uw reactie te geven. U gaat gewoon naar één van onze wandelingen toe en vult daar een mini-gastenboek in. Deze geeft alleen de reactie van deze wandeling weer.
Algemene reacties kunnen gewoon geplaatst blijven worden in ons gastenboek. En als u iets belangrijks tegenkomt (wandeling klopt niet, bestanden zijn niet te downloaden, ect) stuurt u ons gewoon een mail.
Google Map overzicht wandelingen
We zijn al een tijdje aan het stoeien om Google Maps te gebruiken voor het overzicht van de wandelingen. Dat werkte vrij goed voor Mozilla Firefox, maar niet voor Internet Explorer (IE). Helaas gebruikt u waarschijnlijk IE 6/7. De Google Maps kaartjes zijn prachtig, maar laden erg langzaam in IE6. Dat is een bekend probleem met IE waar iedereen tegenaan loopt. Een goede oplossing is nog steeds niet voorhanden. Daarom blijven we helaas nog even werken met ons gele stippen kaartje.
Wel hebben we een nieuw experiment opgezet. Als u op de onderstaande link klikt dan krijgt u het google plaatje in een nieuw window. U kunt vanuit dit nieuwe window de wandelingen bekijken en ze zelfs selecteren. De wandeling verschijnt dan netjes in het hoofdwindow. Via Google maps krijgt u ook een overzicht van al onze wandelingen buiten de regio.
Kamperen en Recreeëren (de beurs)
We zijn klaar. Vermoeid van 3 dagen staan en uitleg geven, maar tevreden over het resultaat. We hebben veel mensen iets kunnen uitleggen over wandelen met de GPS. Vooral op zondag werden de presentaties goed bezocht.
Ook het contact met onze buren standhouders was leuk. Ook zij waren vaak geinteresseerd in het wandelen met de GPS. Een mooie outdoor activiteit die op elke camping eenvoudig te organiseren is.
We hebben ons in ieder geval prima vermaakt en veel contacten gelegd. Wat volgt zien we wel.
Kamperen en Recreeëren (voorbereiding)
We hebben onze stand ingericht voor hopelijk veel bezoekers die willen kennismaken met het wandelen met de GPS. We hebben een mooi standje van 2 bij 2 meter die we hebben behangen met een groot aantal poster.
Vooral de poster met foto's van onze wandeling is mooi geworden. U krijgt daarmee een indruk door welke mooie gebieden onze GPS wandelingen gaan. Juist, door de mooiste gebieden van Brabant.
Tijdens de beurs geven wij 2 keer per dag een presentatie. U kunt deze presentatie ook downloaden.
Met welke GPS kunt u onze wandelingen lopen?
Dat is een vraag die we de laatste dagen vaak horen en moeilijk kunnen beantwoorden. Wij zelf gebruiken een Garmin GPS die specifiek geschikt is voor wandelen. We gebruiken op deze GPS digitale topografische kaarten. Naar onze mening de beste oplossing om te wandelen.
Wij hebben geen specifieke ervaring met TomTom op PDA's of andere combinaties. Maar tijdens onze presentatie op een HCC avond in Eindhoven op 4 december 2006 kwamen we een heleboel te weten over wandelen met de PDA.
Als u alleen TomTom hebt kunt u wandelen vergeten. TomTom zal altijd proberen u over een weg te laten lopen. Hierdoor is TomTom prima voor in de auto. Niet voor wandelen, daarvoor kunt u OziExplorer CE gebruiken. Deze versie van Oziexplorer is speciaal geschikt voor de PDA en kost rond de 30 euro. Als u vervolgens even wacht tot 1 januari 2007 kunt u de bijgehorende Nederlandse topografische kaart voor rond de 100 euro kopen. Ook is het mogelijk om alleen een regio te kopen. Dan bent u voor onder de 30 euro klaar. Met een kleine investering kunt u dan overal vooruit. TomTom voor de weg, Oziexplorer voor het wandelen.
Als u meer wilt weten over de combinatie van Oziexplorer en de PDA dan kunnen we u de website van Jan van der Heijden aanbevelen.
De echte start van GPSwalking.nl
GPSwalking.nl is in september/oktober 2004 van start gegaan onder de naan gpstracks.dse.nl. Niet een erg handige naam want er was al een site met dezelfde naam.
In het begin ging het rustig aan met nieuwe routes. In juni 2005 stonden er ongeveer 45 korte GPS wandelingen op de site. En toen kwam het volgende mailtje binnen:

- Ik heb SRE al benaderd, maar die gaan een kostbaar netwerk van paaltjes in de grond slaan.
- Ministerie van Landbouw en landschapsbeheer laat niets meer van zich horen.
- Enkele Gemeentes zijn wel geinteresseerd, maar zelf ben ik niet zo voor de versnippering.
- Regio-VVV heeft niet de capaciteit om het te plaatsen.
- Dus loop ik nu met de idee om zelf een website te openen, en deze in stand te houden door sponsoring van Horeca bedrijven. Elk van onze wandelingen kent namelijk een horecarustpunt en kan vandaaruit gesponsord worden.